פרסי ג’קסון והאולימפיים היא סדרת הרפתקאות-אקשן עם שכבות של מדע בדיוני ופנטזיה, שמחזיקה מתח דרמטי לצד לב משפחתי ונגיעה רגשית. האווירה שלה היא של מרדף מתמשך וחיפוש אחר זהות: פרסי נזרק שוב ושוב לסיטואציות שבהן עליו להמר על החלטות מהירות מול מפלצות, אלים וסכנות שמתרחשות בקנה מידה גדול. בתוך כל זה, יש גם קו ברור של הישענות על חברות וקשרים קרובים, שמעניקים למסע ממד אישי ולא רק אפי.
מה שמייחד את הסדרה הוא האופן שבו היא משלבת בין המשימה החיצונית לבין השאלות הפנימיות של הגיבור. ריק ריירדן וג’ונתן א. שטיינברג מובילים גישה שמאפשרת למסע החיפושים להישאר דינמי, אבל לא לאבד את מרכז הכובד הרגשי: האם פרסי יצליח להשתלב בעולם שבו הוא לא מרגיש שייך, האם יראה את אימו שוב, ומי הוא באמת נועד להיות. לצוות השחקנים יש נוכחות שמחזיקה את הסיפור לאורך שני עונות ו-16 פרקים, עם Walker Scobell בתפקיד פרסי, לצידו Leah Sava Jeffries כאנבת’ ו-Aryan Simhadri ויתר השחקנים המרכזיים שממלאים תפקידים משמעותיים במסע.
הסדרה מתאימה במיוחד לערבים שבהם רוצים אקשן והרפתקה עם דופק מהיר, אבל גם משהו שידבר אל הלב ולא יישאר רק על אפקטים. היא בחירה טובה לצפייה עם חברים או עם בני משפחה שמחפשים יחד סיפור של חברות, אומץ וזהות, ושיהיה לכם על מה לדבר אחרי כל פרק. אם אתם אוהבים מסעות שמערבים מיתולוגיה, סכנה והחלטות גורליות, זה בדיוק הז’אנר בשבילכם.