משחק הדיונון היא סדרת אקשן-הרפתקאות עם שכבות של מסתורין ודרמה, שמחזיקה את הצופה במתח מתמשך כבר מההתחלה. הרעיון פשוט וכואב: מאות אנשים שנקלעו לקשיים כלכליים מקבלים הזמנה לטורניר שמתחפש למשחקי ילדים. האווירה נעה בין סקרנות לאימה שקטה, כי מתחת ל”הזדמנות” מסתתרת מערכת שמודדת מי יישבר ומתי. כל פרק בנוי סביב החלטות גורליות, כשכל רמז או חוק חדש מרגיש כמו עוד צעד לתוך תהום.
מה שהופך את הסדרה למיוחדת הוא שילוב בין כתיבה של Hwang Dong-hyuk לבין צוות שחקנים שממלא את המסך בדמויות חזקות ומורכבות. לי ג’ונג-ג’יי (Seong Gi-hun / No. 456) מוביל את קו העלילה, ובצידו פארק האי-סו, ג’ונג הו-יון, קאנג סא-ביוק (Kang Sae-byeok / No. 067), וי הא-ג’ון, לצד הוואנג ג’ון-הו ואו יונג-סו, וכן או איל-נאם (Oh Il-nam / No. 001) והאו סונג-טה. המוטיב המרכזי הוא משחקיות שמתרסקת לתוך מאבק הישרדות, והעובדה שהפרס מפתה בזמן שהסיכונים מצמררים יוצרת מתח מוסרי שמלווה כל פעולה של הדמויות.
הסדרה מתאימה לערב שבו בא לכם להיכנס לסיפור אינטנסיבי, מותח ומעורר מחשבה, בלי להקל ראש. היא עובדת מצוין לצפייה עם חברים או עם פרטנר לצפייה משותפת, כי הדיונים על דילמות, בריתות ושבירת כללים מגיעים מהר, עוד לפני שמסיימים פרק. אם אתם אוהבים מסתורין בתוך דרמה, וקצב שמחזיק אתכם עד סוף כל סשן, מש משחק הדיונון הוא בחירה חזקה.