נגעת נרצחת הוא סרט אימה-מותחן קומפקטי ומהודק (94 דקות) שמבוסס על רעיון פשוט שמסתובב מהר מאוד לכיוון מפחיד וקשה לעצירה. בני נוער מוצאים יד מקוללת, וכאילו מדובר בטריק קטן שמסתיים בשיחה עם רוחו של אדם מת. אלא שהסרט לא נשאר ברמת הגימיק: הוא מחדד את המתח סביב שעון מתקתק של 90 שניות, ובונה תחושה של סכנה מיידית בכל רגע שבו הדמויות מאבדות שליטה. האווירה מתוחה, עם קצב שמרגיש כמו מרדף, והפחד מגיע לא רק מהעל-טבעי אלא מההבנה שכל ניסיון “לבדוק גבולות” עלול להסתיים רע מאוד.
מה שמייחד את הסרט הוא האופן שבו הוא הופך את חוקי הקללה למנוע עלילתי ממשי. הבמאית Miranda Otto מובילה סיפור שמודע לפיתוי של סקרנות, וממקם אותו בתוך תרחיש שמחייב החלטות מהירות. בין השחקנים המרכזיים Sophie Wilde, Joe Bird, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, לצד Miranda Otto בעצמה ו-Zoe Terakes, ניכר שהדמויות לא רק “נזרקות” לסיטואציה אלא מגיבות אליה בלחץ הולך וגובר, כשהשקט לפני ההתפרצות מרגיש כמו חלק מהחוויה. הטריק הוא לא רק לדבר עם רוח, אלא לנסות להבין אם אפשר לכופף את החוקים, והמחיר שהסרט גובה על כך.
הסרט מתאים לערב שבו בא לכם מותחן אימה שלא מתעכב, אלא דוחף קדימה עם מתח מתמשך ושעון פנימי שמסרב לתת לנשום. זה סרט טוב לצפייה עם חברים או בקבוצה קטנה, כשאפשר לדבר תוך כדי על הבחירות שהדמויות עושות ולתהות מתי בדיוק “90 השניות” יפסיקו להיות מספר. אם אתם אוהבים סיפורי קללה עם כללים ברורים שמסתבכים במהירות, נגעת נרצחת הוא בחירה שמחזיקה עד הסוף.